Inspira un copil de aceste Sarbatori!

Acum aproape 3 ani, dintr-o dorinta puternica de a pune in fata oricarui elev din Romania un profesor excelent, a pornit Aspire Teachers. Numai cine a simtit o asemenea dorinta isi poate imagina cat de complex poate fi un asemenea proiect, insa plin de motivatie si inspiratie.

De aceste Sarbatori ne-am propus sa reunim alaturi de noi oameni de bine, cu care sa ne unim fortele pentru a dezvolta in continuare cel mai bun program de pregatire a invatatorilor si profesorilor din Romania.

Totul s-a intamplat intr-un eveniment unde ne-am cunoscut mai bine, am povestit despre obiectivele anului ce urmeaza, iar profesorii ne-au povestit despre ”Curajul de a fi profesor”.

Fondurile au fost stranse la licitatia de decoratiuni de Craciun create de copiii din scolile profesorilor Aspire Teachers.

Cu o saptamana inainte de licitatie am primit peste 30 de pachete pline de sclipici si super decoratiuni lucrate cu migala de cei mici, alaturi de povestea acestor decoratiuni si poze minunate din timpul creatiei lor.

Licitatia a fost una deschisa pentru cateva dintre decoratiuni:  

bradul din paste

Bradul din Paste, creat de Liliana Olarasu si copiii clasei a VIa de la Scoala Gimnaziala Vasile Conta, Iasi, are o poveste aparte.

La scoala se desfasoara in fiecare an, in luna decembrie, un concurs foarte indragit de copii, dascali si parinti deopotriva: concursul BRADO BRADISSIMO. Cu acest prilej se aduna copii, profesori si parinti si gasesc cele mai nastrusnice idei de brazi creativi care se concretizeaza in adevarate opere de arta. Acum doi ani, bradul din paste a castigat Trofeul BRADO BRADISSIMO si au recreat unul care sa ne bucure si pe noi.

Bradul a fost castigat la licitatie de Cezar Muntean de la compania Morarit Panificatie Baneasa.

bradul cu fapte bune

BRADUL CU FAPTE BUNE, creat de Mirela Spita si elevii clasei Primare, de la Scoala Gimnaziala „Alexandru Ioan Cuza”, Bacau. Povestea bradului incepe cu o cutie de frigider, pe care tatal lui Robert a capsat-o pe o piramida.

Insa globurile sunt confectionate din hartie creponata. Fiecare biluta lila/violet, reprezinta o fapta buna pe care au facut-o copiii de cand au inceput scoala: pentru ca au asezat scaunul corect dupa ce l-au folosit, pentru ca au salutat cand au intrat in sala de clasa, inca una pentru ca se corectau atunci cand litera iesea altfel decat si-ar fi dorit.

Au pus in brad si faptele mai putin bune: o biluta alba pentru ca uneori au lasat pupitrul dezordonat in timpul pauzei, o alta bila alba pentru ca la ora de educatie fizica au accidentat un coleg, inca una pentru o fapta pe care nu sunt bucurosi sa o rosteasca.

Bradul cu Fapte Bune a fost castigat la licitatie de Cristian Ignat de la Canopy.

Tablou cu brad

THE KNOWLEDGE JOURNEY, tablou de Craciun creat de Elena Alexe, pasionata de arta, cunoastere si dezvoltarea spiritului uman. Este vorba de calatoria fiecaruia dintre noi catre cunoasterea universala. ”Am ales sa reprezint bradul sub forma unor carti ce are un bec luminos in varf care radiaza si ofera vizibilitate si intelegere. Copilul din pictura vine cu caruciorul gol si va pleca cu el plin de carti - care-i vor deschide mintea si orizontul in viata.”

Tabloul a fost castigat la licitatie de Octavian si Anca Radu, de la Diverta.

Restul minunatiilor au fost licitate silent, unde fiecare dintre decoratiuni au primit propuneri de la cei care au participat la eveniment, de a fi cumparate pentru a le decora casele si birourile de sarbatoare:

decoratiuni licitatie

Destinatia fondurilor stranse in cadrul lictatiei:

1. Cercetarea si lansarea unei curricule inovative dedicate celor sapte competente de bazaa utile in anul 2030, precum Auto-determinare, inteligenta sociala si emotionala, gandire critica si adaptativa, transdisciplinaritate, mindset digital si gandire computationala.  Dezvoltarea sa se va face alaturi de profesorii Aspire impreuna cu experti locali si internationali in cadrul unui bootcamp.

2. Lansarea kitului de curricula si planuri de lectii intr-o conferinta regionala axata pe Viitorul Educatiei in Romania.

3. Dezvoltarea programului in mai multe module (online si offline) care sa permita invatarea si perfectarea continua a cadrelor didactice.

4. Scalarea programului pedagogic prin formarea de profesori - traineri care sa disemineze informatiile si metodele pedagogice asimilate catre comunitatile lor.

5. Sustinerea comunitatii si a proiectelor cadrelor didactice care se refera la implementarea de metode didactice inovatoare la clasa, in scoala sau in comunitate.

 

Pana acum, Aspire Teachers a avut impact asupra a peste 30.000 de elevi din toata tara, prin cei 750 de profesori participanti la cele 6 caravane Aspire Teachers, peste 25 de webinarii si 3 Academii Aspire Teachers (ce au o rata de acceptare de 9%).

 

Daca te intereseaza schimbarea unei generatii, ne poti contacta direct la adresa teachers@aspireacademy.ro.

Acceptam cu drag orice sponsorizare de companie, insa chiar si 2% pot face o DIFERENTA MARE