Caravanele Aspire for Teachers

Cand rostesti cuvantul acesta, "caravana", gandurile te poarta catre pelerinii care strabateau altadata Drumul Matasii, purtand cu ei marfuri nepretuite, cele mai aromate condimente, dar si cunoastere si dor de duca. Caravanele Aspire for Teachers (AfT) mizeaza atat pe cei noi pelerini moderni, voluntari care viziteaza scolile din tara unde predau membrii din comunitatea AfT, cat si pe cele mai bune gazde, dornice sa faca schimb de ganduri bune si cunoastere in cadrul comunitatii Aspire for Teachers si nu numai.

Ce ne dorim

Scopul Caravanelor AfT este de a dezvolta frumos si armonios comunitatea Aspire for Teachers, impreuna, prin interactiune fata in fata. Astfel vom invata sa fim mai atenti, sa ne ascutim auzul ca lupul din poveste si sa deschidem ochii mari pentru a invata bune practici unii de la altii si a le disemina si promova ulterior catre toti membrii comunitatii. Vom avea ocazia de a cunoaste acei copii carora pedagogii cu drag de educatie din comunitate le daruiesc zi de zi o bucatica din experienta, energia si cunostintele lor. Vom invata si noi de la ei si vom transmite mai departe darurile, pentru a face fericiti si alti copii din tara. Tot impreuna, vom interactiona cu profesori care nu sunt inca parte din comunitatea AfT, dar care sigur au auzit de noi si vor sa ne descopere. Le vom incuraja curiozitatea, fiindca stim ca ea este primul pas spre cunoastere si educatie de calitate.

Istorie recenta

Prima Caravana AfT a avut loc in decembrie 2017, iar experienta ei ne-a incurajat nu doar sa continuam promovarea si aplicarea acestui concept, ci si sa-l extindem si imbunatatim, pas cu pas. Astfel, ne-am propus sa transformam profesorii in adevarati lideri in educatie, ajutandu-i sa-si descopere intregul potential si propriile super puteri ascunse. In acest scop ni se alatura, in cea de-a doua parte a zilei, traineri de la John Maxwell Team Romania, care-i vor ajuta sa navigheze eficient prin labirintul sistemului, catre succes. Pastram insa conceptul de gasca a caravanei, iar aceasta va include maxim 5 membri per vizita si va fi formata din voluntari din toata comunitatea AfT. Pentru ca trebuie sa fim inconjurati de prieteni la fel de dornici de mai bine, de energici si de pasionati ca si noi. Componenta echipei se poate modifica de la o vizita la alta si caravanele pot vizita o scoala de mai multe ori cu alti voluntari entuziasti. Pana acum, caravanele au vizitat mai multe scoli din tara, iar calatoriile noastre vor continua si dincolo de Candesti-Vale, Craiova, Buhusi, Cluj si Picior de Munte.

Ce spun gazdele despre Caravanele AfT

"Caravana Aspire for Teachers a avut prima oprire la Eco - Scoala gimnaziala "Matei Gr. Vladeanu" Candesti-Vale, Dambovita. Cine ne-a facut bucuria de a ne vizita scoala? Alexandra Copos de Prada, Alexandra Sucioaia si Laura Niculescu. Tare ne-am bucurat sa le vedem pe fete la scoala noastra. A fost o zi pe cinste! Stiti de ce? Fetele au adus normalitatea aceea de care ai nevoie cand esti gazda, bucuria care de obicei lipseste altor invitati din sistem, deschiderea de a spune lucrurilor pe nume, de a discuta sincer cu elevii si profesorii deopotriva," spune Irina Constantinescu, prima gazda. "Caravana a ajuns asadar la Candesti, o localitate rurala damboviteana mica, cu o scoala ai carei elevi si profesori au ambitii mari – sa faca scoala pentru sec. XXI: sa formeze elevi increzatori, deschisi, bine pregatiti, dornici sa invete si sa cunoasca LUMEA CEA MARE." Si asta ne dorim si noi, prin initiativa noastra: sa cunoastem lumea cea mare si sa transmitem mai departe bunele practici pe care le intalnim la fiecare pas.

Oricine poate fi gazda

Comunitatea se bazeaza atat pe curiozitatea si energia "pelerinilor" voluntari, cat si pe bunavointa gazdelor. Vizitatorii asista cuminti la orele gazdelor, in ultima banca, sau chiar participa activ la joc si stiinta, in functie de cum doresc gazdele. Puteti vedea AICI cum s-au desfasurat activitatile la Candesti-Vale si AICI - la Buhusi. Gazdele trebuie sa-si dea acordul pentru fiecare vizita, dupa ce discuta si cu directorul, personalul scolii, copii si parinti deopotriva. Iar dupa acord, lucrurile sunt si mai simple: gazdele trebuie sa fie doar dornice sa impartaseasca initiative de impact din activitatea lor si a colegilor si bucuroase de musafiri la una sau mai multe ore, pentru a impartasi magia de a fi in centrul educatiei, de oriunde. Astfel, impreuna, vom reusi sa cladim o fundatie educationala solida, prin lucruri simple, dar incarcate de pasiune, entuziasm si bucurie.